Vrienden van Belapdi

VRIENDEN VAN BELAPDI

Lions Club Dommel en Aa is een serviceclub en dat betekent dat er jaarlijks gelden verkregen dienen te worden tbv goede maatschappelijke doelen.

Het is een taak van de nieuwe president om naast het kenbaar te maken van zijn opvolger ook zijn goede doelen kenbaar te maken.

De huidige president, Rene Huijbers, heeft gekozen om de stichting Mama Vita en microkrediet voor projecten in Afrika als goede doelen.

Echter gedurende het jaar kunnen ook anderen een verzoek indienen en bepaalt het bestuur de aanvraag.

De aanvraag van stichting Vrienden van Belapdi is gehonoreerd met 1000 euro. Er bestaat een nauwe band tussen Lions Club Dommel en Aa en stichting vrienden van Belapdi vanwege Wim Ketelaars. Hij is lid van de Lions en bestuurslid van genoemde stichting. Al 15 jaar zet hij zich in voor deze stichting die in Belarus (Wit-Rusland) die aldaar de belangen vertegenwoordigt van ouders met een kind met een verstandelijke beperking. Jaarlijks worden vanuit Nederland projecten opgezet en dit jaar zal dat zijn voor de inrichting van een locatie voor crisisopvang en inrichting voor meer zelfstandig leren wonen.

Wim gaat jaarlijks naar Minsk ter ondersteuning van de projecten en controleert ook steeds op rechtmatige besteding van de middelen.

Lions heeft in het verleden al meerdere malen een bijdrage geleverd door zowel financiele als materiele middelen beschikbaar te stellen.

Op de foto de overhandiging van de cheque van president Rene aan Wim en op de achtergrond de vlag van de Witte Ganzen aangezien deze organisatie een toezegging heeft gedaan van 45% van het totale bedrag van 5000 euro wat benodigd is voor genoemd project.