MISSION STATEMENT OF LIONS CLUB INTERNATIONAL

De missie van alle Lions over de hele wereld samengevat in één zin: ‘ To create and foster a spirit of understanding among all people for humanitarian needs by providing voluntary services through community involvement and international cooperation.’

Onze missie is het leveren van een zinvolle bijdrage aan een betere samenleving door het belangeloos organiseren van evenementen.

Wij zijn een Lions Club en ondersteunen deze missie. Maar dat doen we heel duidelijk vanuit onze eigen identiteit. Wij zijn allemaal aparte individuen. Ieder zijn  eigen inbreng en eigen kwaliteiten.

De  Lions van Lionsclub Dommel en Aa zitten niet stil.

Actie voor verzamelen van vreemd en oud geld 

Ieder jaar organiseert de Lions club meerdere events om geld in te zamelen voor goede doelen. Afgelopen jaren zijn zij zeer succesvol geweest met de Vrienden van Boxtel Live. De muzikale zaal iedere keer uitverkocht en een mooi bedrag opgehaald om de goede doelen te steunen. Helaas is het op dit moment niet mogelijk een event op te zetten. Maar om actief te blijven is besloten om mee te doen met een landelijke Lions actie ‘verzamelen van oud en vreemd geld’.

 Via een verzamelzuil bij Plus Van der Horst en  Oosterhof (Schoenmakerij Bas) gaan de leden van de Lionsclub Dommel&Aa vreemd en oud en geld inzamelen voor staaroperaties in derdewereldlanden. De verzamelzuil zal vanaf woensdag 28 oktober op bovenstaande plaatsen staan.

Elke Nederlander heeft wel vreemd en oud geld in de keukenla liggen en weet niet goed wat er mee te doen. Via de verzamelzuil kan er deze zinvolle bestemming aan gegeven worden.

De Lions zijn via hun netwerk in staat om munten en papiergeld uit de hele wereld om te zetten in euro’s. Oud geld dat door nationale banken niet meer wordt ingewisseld, wordt op veilingen aan de hoogst biedende verzamelaar verkocht.

De besteding gaat volgens het “Robin Hood” principe: rijken betalen voor armenElke € 10 van de actie verhoogt Wilde Ganzen tot € 15. Dat bedrag gaat naar oogklinieken in derdewereldlanden waar een staaroperatie € 30 kost. Rijken betalen € 15 boven de kostprijs. Met onze bijdrage van €15 heeft de kliniek dan €30 om een arme blinde gratis te opereren. Een indrukwekkende film over een oogkamp in de Himalaya staat op www.vreemdenoudgeld.nl

De Lionsclub Dommel&Aa is een van de vijftig clubs in Nederland die aan de actie deelneemt. Jaarlijks wordt ruim € 100.000 bijeengebracht, goed voor ruim 6000 oogoperaties.

Alle Lions zijn onbetaalde vrijwilligers en bij hen blijft er dus nooit iets aan de strijkstok hangen. Daarom werd de charitatieve tak van de Lions tot de beste Niet Gouvernementele Organisatie (NGO) ter wereld uitgeroepen. Met 1.4 miljoen Lions in 205 landen, zijn de Lions de grootste serviceclub en beste NGO in de wereld.